Over Jam Harderwijk & Omstreken

Goed (en blind) leren typen is belangrijk voor later. Alles gaat digitaal, zelfs voor het boodschappenbriefje is een app ontwikkeld. Misschien is uw kind al razendsnel met de computer en denkt u dat een typecursus overbodig is. Toch blijft een cursus aan te raden. Uw kind leert niet alleen blind typen met tien vingers, er wordt ook een juiste houding aangemeten en dat is belangrijk om RSI-gerelateerde klachten te voorkomen. Ook heeft onderzoek van de Universiteit in Nijmegen uitgewezen dat kinderen die op de juiste manier, met tien vingers, blind hebben leren typen, minder moeite hebben met de overstap naar de middelbare school.

De cursus bestaat uit acht klassikale lessen met begeleiding en vijf thuisstudieweken en is geschikt voor ieder kind. Ook voor kinderen met dyslexie of andere leerproblemen.

Bij JAM gebruiken we de methode van de Typetuin. Een onlinecursus, met een leerlingvolgsysteem. De Typetuin is zo opgebouwd dat kinderen spelenderwijs, ieder op zijn of haar eigen niveau, naar het examen toewerken.  De oefeningen passen zich automatisch aan naar het niveau van het kind. Adaptief leren noemen we dat. Als uw kind een oefening niet goed typt of niet goed begrijpt, wordt de volgende oefening automatisch wat eenvoudiger en andersom geldt hetzelfde. Oefeningen worden moeilijker als de cursist de oefeningen goed maakt en begrijpt.

De volgende typecursus start op donderdag 24 september van 16.00 uur tot 17.00 uur aan de Laan 1940/1945 nummer 1 in Harderwijk. Tessa Hop is de docente van deze cursus.

Skip to content