Over Jam Harderwijk & Omstreken

Taaltraining Nederlands

 

Nederlands voor anderstaligen (NT2)

Voor iedereen die Nederlands wil leren spreken en verstaan biedt JAM de taaltraining Nederlands aan. We bieden de trainingen aan voor beginners en gevorderden. Daarnaast hebben we een training als voorbereiding op het inburgeringsexamen. Je werkt hierbij individueel of in een kleine groep. Naast spreken en verstaan is er aandacht voor lezen, schrijven en de gewoontes en gebruiken van Nederland. We hebben ook aandacht voor grammatica, uitbreiding van je woordenschat en de juiste uitspraak.

Startdata:

NT2:-A1: zaterdag 1 oktober van 11.15-13.15u of dinsdag 4 oktober van 18.30-20.30u. 

NT2-A2: zaterdag 1 oktober van 13.15-15.15u of zaterdag 29 oktober van 9.00-11.00u.

NT2-B1: dinsdag 4 oktober van 18.30-20.30u of donderdag 6 oktober van 18.30-20.30u.

NT2-C1: donderdag 22 september van 18.45-20.45u.

Lesmethoden:

Taaltraining op niveau A1 en A2:

* Taalcompleet A1 en A2

* Inburgering A2 van Ad Appel en Kirsten Verpaalen

Na het volgen van de training kun je Nederlands gebruiken in eenvoudige, alledaagse situaties.

Taaltraining op niveau B1 en B2:

* TaalSterk B1 en B2

* Code +

Na het volgens van de training B1 kun je Nederlands gebruiken in alledaagse situaties en kun je teksten met eenvoudige woorden lezen.

Als je traint op B2 niveau kun je deelnemen aan spontane gesprekken in het Nederlands en kun je teksten met gedetailleerde informatie lezen.

Inburgeringsexamen:

* Taalcompleet A1, A2 KNM & ONA

Naast deze methode werken we vraaggericht: wat heb jij als cursist nodig om het inburgeringsexamen te halen? We geven je extra oefeningen spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid of kennis van de Nederlandse maatschappij.

-NT2 of Staatsexamen 1 en 2:

* TaalSterk B1 en B2

* Code+

* Nederlands in gang van uitgeverij Coutinho

* Stap: Nederlands voor anderstaligen van uitgeverij Intertaal

* De Sprong (Vooruit en De Finale) van uitgeverij Boom.

We bereiden je gericht voor op het NT2 examen. Dit examen is bedoeld voor mensen die een vervolgopleiding (MBO, HBO) in Nederland willen gaan doen.

-Training alfabetisering:

* Diglin+

* Alfa A en Alfa B: Leer lezen en schrijven van uitgeverij Kleurrijker

* 7/43 van NCB

Deze training is bedoeld voor mensen die in het land van herkomst niet hebben leren lezen of schrijven. We leren je het Nederlands stap voor stap.

 

Opfristraining Nederlands

De Nederlandse taal perfect kunnen schrijven in mails, verslagen en notulen is  een prachtig ‘visitekaartje’ voor iedereen. Na een opfristraining Spelling of Grammatica van JAM ben je weer helemaal op de hoogte van zaken als zinsopbouw, werkwoordsvormen en de vele regels en uitzonderingen van de Nederlandse taal. De trainingen zijn interactief en worden afgestemd op je eigen kennisniveau.

 

De opfristraining Spelling en de opfristraining Grammatica zijn beide eendaagse trainingen en worden zowel doordeweeks als op zaterdag aangeboden. Als je je voor beide trainingen inschrijft, krijgt je korting. Meer uitgebreide trainingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bespreek je wensen vrijblijvend met één van onze docenten.

 

Onze docenten :

Olena van Dijk-Kysylevska

Dankzij talen voel je je overal ter wereld thuis. Met veel plezier geef ik taallessen Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch aan diverse mensen. Een taal leer je het beste in een gezellige en ontspannende sfeer. Ik vind het belangrijk om mijn studenten goed te leren kennen. De lessen wil ik graag aanpassen aan de behoeften van de cursisten. Met mijn kennis kan ik de moeilijkheden van een taal goed bijbrengen aan mijn leerlingen.  Wil je een taal leren in een warme en huiselijke omgeving dan ben je welkom bij JAM! 

Astrid de Bruin

Al tijdens mijn studie Nederlands gaf ik les aan leerlingen van de Internationale Schakelklas in Apeldoorn. Ik kwam daar voor het eerst in aanraking met NT2-onderwijs en het is me altijd blijven boeien. Bij de start van JAM heb ik er dan ook voor gekozen om deze lessen aan te bieden aan volwassenen. Ik volgde er extra scholing voor bij de VU in Amsterdam. Daarnaast zocht ik contact met collega’s in de regio voor zowel samenwerking als voor een sterk onderwijsaanbod van onze organisatie. Inmiddels laat een groot aantal bedrijven in de regio de taaltraining voor buitenlandse werknemers door JAM verzorgen en daar ben ik samen met het team van NT2-docenten best heel trots op!

Irma Koerhuis

Ik ben van origine hulpverleenster en heb met veel doelgroepen gewerkt. Sinds 2001 is daar ineens de rol van docent bij de ISK en docent inburgeraar, taaldocent ontstaan. Daarna kwam ik in relatie met een Indiase man die hier in Nederland de taal ging leren.  Hoe belangrijk dat is om je te kunnen bewegen in de samenleving, weet ik van dichtbij. Ik heb passie en hart voor het leerproces van mijn leerlingen. Ik leg graag persoonlijk contact en geef leerlingen graag dat extra zetje, waardoor ze niet alleen met zelfvertrouwen, maar ook ontspannen en met humor in het leerproces staan. Nederlands is mijn basistaal, ik heb hier zelf ook veel affiniteit mee en lezen is vanaf mijn vroege jeugd een hobby. Hoewel Nederlands een moeilijke taal is voor niet Nederlanders, schuilt ook in deze taal poëzie. Ervaar het zelf maar.

Jacqueline Brandsen

Na mijn studie Nederlands in Utrecht heb ik de opleiding tot Docent NT2 gevolgd. Voor veel Nederlanders is de taal al moeilijk genoeg, laat staan voor mensen die Nederlands als tweede taal leren. Dat is een uitdaging. Met veel enthousiasme en met diverse interactieve werkvormen, probeer ik de lessen zo leuk mogelijk te maken. Het doel is de lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid van het Nederlands zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en te verbeteren. Het blijft boeiend (en ook leerzaam voor mij) om met mensen met verschillende achtergronden, uit diverse culturen te werken.

Contactformulier

Skip to content