Over Jam Harderwijk & Omstreken

Badminton Harderwijk

JAM is naast het voetbaltoernooi en het korfbaltoernooi ook trotse sponsor van het badminton jeugdtoernooi in Harderwijk. Het toernooi heeft een gezonde insteek, waarbij het bewegen van de jeugd voorop staat.

Badminton is een opkomende sport in Nederland. De sport is redelijk onbekend bij het grote publiek maar wordt wel door veel mensen opgepakt. Badminton is een fysieke en mentale sport waarbij je tijdens een wedstrijd met een hoop dingen wordt geconfronteerd. Je moet tijdens een wedstrijd heel gefocust en creatief zijn om te reageren op de verschillende situaties.

JAM deelt samen met de organisatie de filosofie om gezondheid voor de jeugd voorop te stellen. JAM wil graag dat kinderen sporten om fit te blijven, want sport geeft je energie en dat is het allerbelangrijkste, voorop school!

Sport is een uitlaadklep voor scholieren van alle leeftijden. Sport geeft je de kans om je energie kwijt te raken. Wanneer je je energie kwijt kan bij een sport kan je je thuis beter concentreren op je huiswerk en dat verbeterd je schoolprestaties! Daarnaast leert sport je met tegenslagen omgaan en ook doorzettingsvermogen kweken.

Badminton is individueel, maar wordt ook in duo’s gespeeld. Deze duo’s leren samenwerken, samen winnen en samen verliezen. Het samenspelen van badminton is goed voor je sociale vaardigheden en ook om in de toekomst in teamverband te werken. Sport helpt ook om respect voor andere spelers te krijgen.

Kinderen van 6 tot 18 jaar mogen deelnemen aan het toernooi. Er doen ieder jaar zo’n 100 jeugdspelers van circa 15 verenigingen mee! Het toernooi staat bekend als heel gezellig vol met enthousiaste spelers, trainers en supporters.

Contactformulier

Skip to content