Over Jam Harderwijk & Omstreken

Schoolkorfbal bij Unitas/Perspectief

Al een aantal jaar heeft JAM haar naam verbonden aan het schoolkorfbaltoernooi bij Unitas/Perspectief. Het event staat bekend als positief, gezellig en uitnodigend. JAM deelt de filosofie die het schoolkorbaltoernooi naar voren brengt, waarbij plezier en respect de twee belangrijkste pijlers zijn.

Al bijna vanaf de oprichting van Unitas is het schoolkorfbaltoernooi in de maand mei niet meer weg te denken in de Harderwijkse sportagenda. In 1964 werd het toernooi kleinschalig opgestart met vijf scholen en in al die jaren is het toernooi één van de grootste schoolkorfbaltoernooien van het land geworden. Bij de editie van 2013 deden er 151 teams mee, wat gelijkstaat aan ruim duizend sportende kinderen.

JAM is al 2 jaar de trotse hoofdsponsor van het toernooi en deelt de normen en waarden van Unitas/Perspectief. De sociale contacten, sportiviteit en het plezier zijn de belangrijkste drijfveren van het schoolkorfbaltoernooi, en JAM verbindt graag zijn naam aan zo’n mooi evenenent. ‘Wij willen onze doelgroep activeren om aan sport te doen en het schookorfbaltoernooi past daar perfect bij. Het toernooi staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer, enthousiasme van spelers, vrijwilligers en ouders en om zijn winaarsmentaliteit.’’

Door middel van schoolkorfbal wil Unitas/Perspectief de basisschooljeugd kennis laten maken met gemengd sporten. Het gemengde spel geeft een extra dimensie aan sporten en laat kinderen nog beter samenwerken en elkaar respecteren. Daarnaast laat schoolkorfbal kinderen kennismaken met alle facetten van sport.

Korfbal is een fysieke intervalsport waarbij kinderen door te verdedigen en aan te vallen zich allround ontwikkelen. Sinds een aantal jaar zijn ook de groepen drie en vier geïntegreerd. Met het nieuwe 4-korfbal wordt afgeweken van het traditionele korfbal in twee vakken. In één speelveld leren kinderen aanvallen en verdedigen en zijn ze voortdurend in beweging.

Sport kan ook op verschillende manieren de schoolprestaties van leerlingen verbeteren. De winnaarsmentaliteit, het doorzettingsvermogen, het enthousiasme en het plezier tonen om verder te werken geeft kinderen extra motivatie op school. Daarnaast werk je vaak in teamverband en moet je het samen opknappen. Daarom is sport ook heel belangrijk voor je sociale ontwikkeling.

Ieder team begint het toernooi met de intensie om de felbegeerde wisselbeker omhoog te houden. Maar ook voor schoolkorfbal geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Het gaat tenslotte om spelplezier en lekker in beweging zijn. Oefening baart kunst, zo heeft de praktijk ook bij schoolkorfbal uitgewezen. Scholen kunnen zich inschrijven voor de proeftrainingen die bij Unitas/Perspectief worden gegeven. Voor wie de smaak te pakken heeft zijn er follow-up trainingen na het toernooi.

Contactformulier

Skip to content